گاهی خوده مردم غیر متخصص هم درمورد بدو و خوب بودن کسی یا چیزی نظر میدهند و این نظر را از زبان فردی متخصص بیان میکنند که حرفشان باور پذیر شود و آن موقع هست که بازار یک کلاغ چهل کلاغ گرم میشود و هرکسی با یک تغییر آن را در شهر پخش میکند. ما با این قسمت موضوع کار نداریم .
نکته ی اصلی این است که آیا خوب و بد در دنیا واقعیت دارد یا نه؟ اصلا چه کسی خوب و بد را تعیین میکند؟ چرا باید نظر کسی را درباره خوب و بد قبول داشته باشیم و آیا هرکسی میتواند معیار منحصر به فردی را برای تشخیص خوب از بد داشته باشد یا نه؟
باورهای غلطی در میان مردم رایج است که باید به چالش کشیده شود تا درست و غلط بودن آنها متناسب با اوضاع آن دوران و شرایط جامعه سنجیده شود. اینها سوالات چالش برانگیزی است که باید هرازگاهی از خودمان بپرسیم تا اجازه ندهیم تعصبات کورکورانه و باورهای نسنجیده و تاریخ گذشته زندگیمان را تحت تاثیر بگذارد.
مگر نه اینکه در دوران جاهلیت و قبل از اسلام دختران را بدشگون میدانستند و به محض تولد نوزاد دختر آن را زنده به گور میکردن؟
و یا زمانی برای ازدواج زن و مرد بعد از خواندن صیغه محرمیت چهره یکدیگر را میدیند و اگر از یکدیگرخوششان بیاید که در دل زمزمه میکنند ای لحظه شیرین مستی بالاخره پایت به زندگی م هم باز شد، ولی تصور کنید اگر یکی از آنها همسرش باب میلش نبود باید این موضوع را میپذیرفت و با او زندگی میکرد.
این رسومات و باورهای غلط رفته رفته از سطح افکار عمومی رخت بربسته و باورهای درست و متناسب با دنیای امروزی جایش را گرفته است. این باور های به گونه ای در زندگی افراد رسوخ کرده که آثار و نارضایتی آن در ترانه های معروف ترین خواننده های ایرانی نیز جایگاهی برای خود پیدا کرده است . به طور مثال میتوانید با دانلود ای لحظه شیرین مستی مهستی نمونه ای از گله ی شاعر و خواننده اثر را به خوبی مشاهده کنید اما چیزی که واقعیت امر است این است که هیچوقت خوب یا بد مطلق نداریم. همه ی قوانین و باورها برای داشتن اعتبار میبایست که پویا باشند و طبق شرایط آن دوران و جامعه تغییر یابند.